A Derma Roller kezelés története


A mikro tűs technológiát 1995-ben fedezte fel Dr. Orentreich, majd 1998-ban

Dr. Desmond Fernandes bemutatott egy kis tűs,bélyegző-szerű eszközt,

mellyel kollagént juttatott be és általános esztétikai kezelésekhez használta.

kep1

2000-ben a német Dermaroller S.a.r.l  bemutatta a Mesoroller sorozatát, ezzel a mikro tűs henger kezdett egyre inkább elterjedni és ismertté válni.

2004-ben a Clinical resolution laboratory bemutatta az MTS Roller-t.
Ahogyan egyre népszerűbbé vált, egyre több és több cég fejlesztette ki saját dermarollerét, különböző kinézettel.

Létezik cserélhető fejes, rezgőfejes görgős henger, ezen kívül az eredetihez hasonló tűs bélyegző. A tűs henger a legideálisabb az eljáráshoz, mivel használatával precízen meghatározott távolságban ejtjük a szúrásokat. Ezt igazolja az is, hogy világszerte ezen eszközöket alkalmazzák.

A bőr tűs hengeres kezelése

kep2

A derma rolleres kezeléssel természetes úton, szervezetünkkel termeltetünk új, hidratált kollagént, amely a bőrt fiatalossá, feszessé varázsolja.


A Derma Roller roller vagy mezo-roller, magyarul mikro tűs henger egy olyan görgős eszköz, melyen számos (általában 192db) hajszál vékony tű helyezkedik el. Ezek a tűk görgetéskor, kontrollált mélységben behatolnak a bőrbe, stimulálva ezzel a sebgyógyulás természetes folyamatát. Ezen folyamat által a már meglévő alacsony vízmegkötő képességű  III. típusú kollagénhez hozzáadódva az új I.-es típusú hidratált kollagén és elasztin termelődik.
A Derma Rolleres kezelés során képződött természetes kollagén I.-es típusú hidratált kollagén, mely stabilabb és lényegesen tovább tartós, mint a külsőleg felvitt, kollagén tartalmú hatóanyagok. A beindított kollagén képző folyamat természetes, így a kezelés befejezése után is még hónapokig fejti ki hatását és termel kollagént.

Egy minőségi normál szélességű rolleren 192 tű van. Rollerezés során hat irányban használjuk a rollert egy területen, ez több mint ezer hajszálvékony tűszúrást jelent, melyek mindegyike egy új kollagén szálat stimulál. Ezzel beindítva az I.tipusú hidratált kollagén képződést, mely idővel jelentősen megnöveli a bőr vastagságát, hajlékonyságát ezzel visszaállítva az ideális állapotát, mely érzetre feszesebb és fiatalosabb.

A bőr tűs kezelésének előnyei:

  • A kezelés rövid időt vesz igénybe
  • A tűk nem károsítják látványosan vagy maradandóan a bőrt
  • A test bármely része kezelhető
  • Bármely bőrtípuson lehet alkalmazni, a hyperpigmentáció veszélye nélkül
  • A Derma Roller kedvezőbb árfekvésű, mint más, alternatív kezelési technikák
  • A bőr természetes módon vastagabb és feszesebb lesz a kollagén termelődésével
  • A Derma Roller kezelés drámaian megnöveli a fényvédő szerek hatékonyságát
  • Nem fájdalmas, így legtöbb esetben érzéstelenítőre sincs szükség.
  • Alkalmas kisebb tág vérerek eltüntetésére
  • Kockázat nélkül többször ismételhetőnext_button

 

forrás : dermaroller.hu